Sázka mu změnila život. Šťastlivec vyhrál v loterii miliardu a půl

Finanční částku, která člověku změní život, na konci června vyhrál dosud neznámý Brit. Ten si díky šťastnému výběru čísel přišel v přepočtu na více než 1,5 miliardy korun, uvedl web BBC. Totožnost výherce není známa, jelikož se rozhodl svou identitu nezveřejnit. 

"Je to naprosto neuvěřitelná zpráva a jsme rádi, že jsme obdrželi žádost o vyplacení výhry. Nyní se soustředíme na to, abychom majitele losu podpořili v celém procesu a pomohli mu začít si užívat výhry, která mu skutečně změní život," prohlásil podle deníku Mirror hlavní poradce pro výherce v Národní loterii Andy Carter.

Žádost o vyplacení musela projít schvalovacím procesem, během něhož se zjišťuje pravost losu. Výherce má poté na výběr, jestli chce zveřejnit své jméno, nebo zůstat v anonymitě. 

[chooze:article;value:508889]

Přestože vyhraná částka dosahuje astronomických výšek, byl v loňském roce ve Velké Británii i větší šťastlivec. Ten si v loterii, která se mimo jiné hraje i v Belgii, Švýcarsku, Francii, Španělsku, Irsku, Rakousku, Lucembursku a Portugalsku, přišel na 195 milionů liber (5,4 miliardy korun).

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.