Zběsilá honička na silnici. Zdrogovaného řidiče zastavily výstřely do pneumatik

Honička začala už při výjezdu z parkoviště, kde řidič na výzvu k zastavení reagoval sešlápnutím plynového pedálu. Dvaatřicetiletý muž před policisty ale daleko neujel. Během krátké doby se jim ho totiž podařilo předjet.

"Ujíždějící řidič strhl řízení a naboural do pravého boku policejního vozu. Potom začal prudce couvat a naboural do sloupu. V ten okamžik vystoupil policista z vozu a dal řidiči jasnou výzvu k zastavení a opuštění vozu," přiblížila celou situaci Ilona Gazdošová, tisková mluvčí Policie ČR Ústeckého kraje.

[chooze:article;value:513828]

​ Místo toho aby řidič zastavil, rozjel se přímo na policistu. Ten ale stihl uskočit a další jízdu muži znemožnil dvěma výstřely do pneumatik. "Na místě byl proveden drogový test, který vyšel pozitivně na opiáty. Lustrací bylo zjištěno, že řidič má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2024. Navíc bylo zjištěno, že značky na vozidlo nepatří, stejně jako vozidlo byly v pátrání," dodala Gazdošová.

Nebylo to přitom poprvé, co s mužem měli policisté, co do činění. Před pěti lety stejným způsobem zareagoval na výzvu k zastavení v Novosedlicích. Už tehdy za volantem neměl co dělat. Přesto se městem řítil téměř stokilometrovou rychlostí a na červenou na semaforech nereagoval. Na kruhovém objezdu ale nezvládl řízení a najel na obrubník.

Tenkrát muže policisté vyšetřovali na svobodě. Teď už ale zamířil rovnou do vazby. Obviněn je z maření úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.