Pátrání po dvouletém Emilkovi už skončilo. Policie má smutnou teorii

[chooze:gallery;value:32376]

​Dvouletý ​Émile byl u babičky a dědečka ve vesnici Le Haut Vernet ve francouzských Alpách na prázdninách. V sobotu 8. července ale z jejich domu beze stopy zmizel. Prarodiče okamžitě zalarmovali policii a ta rozjela rozsáhlé pátrání, o němž jsme informovali v tomto článku.

Ani po deseti dnech ale hocha nikdo nenašel. Případ tak podle mnohých začíná nápadně připomínat osud tříleté Maddie McCannové, která zmizela v roce 2007 během rodinné dovolené v Portugalsku.

Francouzská policie už navíc pátrání po Emilkovi ukončila. Tamní prokurátor Rémy Avon řekl, že "fyzické pátrání" nemohlo pokračovat, protože po chlapci "nebyla žádná stopa".

Nová teorie 

Případ ale policisté stále vyšetřují a nyní přišli s novou teorií. Obávají se, že pohřešovaného dvouletého chlapce mohl při procházce vysokou trávou srazit kombajn, píše deník Daily Mail.

Žalobce Rémy Avon v pondělí uvedl, že se zahajuje vyšetřování s cílem "objasnit příčiny znepokojivého zmizení". Některé scénáře, jako útok dravého ptáka nebo vlka, již prý byly vyloučeny. Celkem bylo také prohledáno 20 domů, ale nic se v nich nenašlo.

[chooze:article;value:513618]

​Nyní se proto policie soustředí na scénář, že Émile přišel do kontaktu se zemědělským strojem. Podle farmáře z vesnice Le Vernet, kde pátrání probíhá, prý nejde o nelogický scénář. "Malý chlapec možná skončil ve vysoké trávě a srazil ho zemědělský stroj. To by bylo hrozné," řekl francouzské stanici BFM TV.

Další hojně zmiňované teorie jsou, že hocha někdo unesl a zavraždil nebo že chlapečka mohlo srazit auto, když se vyplížil z domu. Řidič auta pak tělo někam schoval.

V den, kdy se po Emilkovi slehla zem, byla u jeho prarodičů rodinná sešlost. V domě byla zhruba desítka lidí, včetně dalších dětí. Nikdo z nich ale údajně neviděl, co se s pohřešovaným chlapečkem stalo.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.