Vážná nehoda autobusů na dálnici D2! 76 lidí je zraněných, řidič zemřel

[chooze:gallery;value:32423]

​Autobusy se srazily krátce před 16. hodinou na pátém kilometru ve směru na Brno. Dálnice D2 byla uzavřená v obou směrech mezi třetím a jedenáctým kilometrem, na nichž jsou sjezdy na Chrlice a Blučinu. Po 17. hodině se rozjel směr na Břeclav.

"Podle předběžných zpráv jeden z řidičů na místě zemřel, v obou autobusech jsou desítky zraněných. Na místě pracují všechny záchranné složky. Komunikace je neprůjezdná," informovala policie.

Záchranáři ošetřili 76 lidí, z toho 14 bylo zraněných těžce a zbytek středně těžce a lehce. Většinou šlo o zlomeniny, ale i otevřené rány. V pohotovosti bylo 26 posádek, kromě desítek sanitek zasahovaly i tři vrtulníky. Zranění jsou v nemocnicích po kraji, nejvíc jich je v Brně. Aktivován byl traumaplán.

Poslechněte si rozhovor s mluvčím hasičů:

Jeden z bourajících autobusů patřil společnosti FlixBus. "Jednalo se o pravidelnou linku mezi Budapeští a Prahou. Na palubě bylo 35 cestujících a dva řidiči. Podle policií dosud nepotvrzených informací náš autobus dobržďoval do kolony a ten za ním dobrzdit nestačil," řekl TN.cz mluvčí dopravce Tomáš Beránek.

[chooze:article;value:513095]

"Vyprostili jsme 12 osob. Vyhlášen je 2. stupeň poplachu. Posíláme na místo psycholožku," uvedli hasiči.

Vytvořily se dlouhé kolony, policie se snaží dopravu odklánět. "Ve směru na Břeclav opouští řidiči dálnici na exitu Modřice a dále lze pokračovat přes Rajhrad a Blučinu zpět na D2. Ve směru na Brno vede možná objížďka po stejné trase. Alternativně lze na Brno směřovat přes Měnín a Chrlice," popsala.

Směr na Brno se pravděpodobně podaří zprůjezdnit až v pozdních večerních hodinách.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.