PŘEDPOVĚĎ: Bez hromů se obejde jen úterý. Silné bouřky se objeví jen výjimečně

V pondělí ráno a dopoledne bude zataženo až oblačno, lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Odpoledne bude od západu docházet k ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Odpolední teploty vystoupají na 26 až 30 °C.

Před silnými bouřkami varuje také Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Ten v noci na pondělí vydal výstrahu, která platí až do 12 hodin v Olomouckém, Zlínském, Moravskoslezském a Jihočeském (Vyškov, Bučovice, Slavkov u Brna, Kyjov, Hustopeče, Veselí nad Moravou, Hodonín a Břeclav) kraji. Výstraha se přidává k varováním před požáry, která platí po celém území Česka.

Silné bouřky Slezsko a východní Moravu bičovaly už v noci. Jen v Moravskoslezském kraji museli hasiči vyjíždět kvůli bouřce hned 77krát. Nejčastěji museli řešit popadané stromy, které silný vítr strhl.

​V úterý až čtrnáct hodin slunečního svitu, ve středu bouřky

V úterý se můžeme těšit na výběžek vyššího tlaku vzduchu a na většině území až na 14hodinovou délku slunečního svitu. Bude jasno až polojasno. Ranní teploty 17 až 13 °C. Odpolední teploty 26 až 30 °C. Ve středu už bude oblačnosti během odpoledních hodin přibývat - bude jasno až polojasno, od západu přibývání oblačnosti, místy déšť a bouřky, ojediněle i silné. Ranní teploty 20 až 15 °C. Odpolední teploty 26 až 30 °C.

[chooze:article;value:513257]

​Lokální bouřky i ve čtvrtek a v pátek

S lokálními přeháňkami a bouřkami musíme počítat i nadále. Ve čtvrtek bude polojasno, během dne až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Odpolední teploty 26 až 30 °C. V pátek bude polojasno a oblačno, ojediněle, během dne místy přeháňky a bouřky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Odpolední teploty 26 až 30 °C.

O víkendu mírné ochlazení

I víkendové teploty nás ještě pustí k vodě. Zejména v neděli už bude oblačnosti i srážek více. V sobotu bude polojasno až oblačno, místy přeháňky a bouřky. Ranní teploty 17 až 13 °C. Odpolední teploty 25 až 29 °C. V neděli bude oblačno, místy přeháňky a bouřky. Ranní teploty 17 až 13 °C. Odpolední teploty 24 až 28 °C. A další pád teplot přinese poslední červencový týden – nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat kolem 25 °C a místy musíme počítat s deštěm nebo déšť přeháňkami.

Česko trápí extrémní sucho. V sobotu hasiči vyjížděli ke 150 požárům:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.