Aktivní občan opravil na sídlišti lavičku. Město po něm vyhlásilo pátrání

Úředníci města Kunovice na Uherskohradišťsku řeší neobvyklý případ. Pátrají po člověku, který opravil lavičku na tamním sídlišti V Humnech. Radost z toho ale příliš nemají. Neodbornou opravou prý tento aktivní neznámý součást městského mobiliáře poškodil.

"Neznámý občan demontoval z lavičky dřevěné desky, odnesl je, natřel barvou a následně vrátil zpět. Desky předmětné lavičky jsou vyrobeny z exotického dřeva a ošetřovat se musí pouze speciálním olejem. Výše popsaným jednáním tak došlo ke znehodnocení městského majetku," tvrdí město ve facebookovém příspěvku, který k případu zveřejnilo.

[chooze:article;value:475319]

"Žádáme svědka této události nebo aktivního občana, aby se přihlásili na Městskou polici Kunovice k podání vysvětlení," vyzývali dále. Když však město o dva dny později kontaktovala redakce TN.cz, aby zjistila, jak pátrání probíhá, příspěvek zmizel, a to přesto, že se "pachatele" zatím dopadnout nepodařilo.

​To redakci potvrdil vedoucí strážník městské policie Luboš Blaha. "Ještě se nikdo nepřihlásil. Nevíme, kdo to udělal. Ptáme se, pátráme, ale neúspěšně," tvrdil.

Podle starosty města Pavla Vardana (ANO) se ale natěrač amatér trestu bát nemusí. "Velmi si vážíme aktivity našich občanů a jejich zájmu o dění ve městě. Oceníme však, když péči o mobiliář přenechají na našich pracovnících, kteří jsou seznámeni s prováděním údržby předepsané výrobcem. Ubezpečuji vás, že našemu iniciativnímu sousedovi skutečně žádná pokuta nehrozí," sdělil redakci.

[chooze:article;value:486681]

Vysvětlil také, proč příspěvek ze stránek města nakonec zmizel. "Zmíněný příspěvek byl na facebooku města umístěn v pracovní verzi bez jakékoliv předchozí redakční úpravy či korekce, a proto byl tedy následně smazán," řekl starosta.

"Příspěvek měl mít zejména informativní charakter. Původním záměrem bylo upozornit naše občany, že předmětná lavička byla ošetřena nevhodným způsobem, který není v souladu s pokyny výrobce," dodal Vardan.

Pozor na lavičky v Brně. "Požírají" klíče, peněženky nebo mobilní telefony (1/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.