Hasiči na Písecku bojují s masivním požárem. V plamenech je 30 hektarů lesa

Rozsáhlý požár pole a následně i lesa zaměstnal hasiče na Písecku. "Postupně jsme průzkumem zjistili, že hoří les i paseky. Požár se suchým porostem a také větrem rychle šířil," uvedli k zásahu hasiči. "V současné době je plocha zasažená požárem více než 30 hektarů. V zasažené oblasti nejsou žádné domy, chaty, stavení, ani například dětské tábory apod. Není ohroženo obyvatelstvo," dodávají.

Kvůli rozsahu požáru byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu a na místo vyjeli hasiči ze sedmi stanic, k nimž se přidalo 17 jednotek sboru dobrovolných hasičů. Velitel zásahu už si také vyžádal účast hasicího vrtulníku policie a pomoc od středočeských hasičů.

[chooze:article;value:513150]

"Podařilo se nám zastavit šíření požáru směrem k Orlické přehradě, kde by byl zásah vzhledem k tomu, že zde jsou hluboká údolí, velice komplikovaný. Trvale monitorujeme povětrnostní podmínky, které výrazným způsobem mění šíření požáru. Podle toho se i mění taktika zásahu a nasazování jednotek. Komplikací je také obtížně přístupný terén pro zásahovou techniku," uvádí dále hasiči k boji s živlem.

"Je vysoce pravděpodobné, že budeme povolávat ještě další jednotky a že budeme zasahující jednotky přeskupovat právě podle směru šíření požáru," dodávají hasiči. Požářiště monitorují i s pomocí dronů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.