"Žralok!" vyděsili se turisté na pláži. Mezi lidmi v moři se objevila ploutev

Mohutná velryba vyvolala paniku mezi lidmi na španělské pláži. Na záběrech, které zveřejnila tamní policie, je vidět, jak lidé z pláže křičí na lidi v moři. Plavci a lidé na paddleboardech se zase co nejrychleji a nejopatrněji snaží dostat od mohutné velryby pryč. V klidu zůstala jen samotné zvíře, které na pláži v letovisku La Antilla zůstalo asi minutu a následně odplulo pryč na širé moře, aniž by někomu ublížilo, uvedl web The Mirror

Španělská policie uvedla, že podle ní jde o velrybu Cuvierovu neboli vorvaňovce zobatého. Nejde tak o žraloka, jak si spousta lidí na pláži myslela. "Není to žralok a neuvidíte Stevena Spielberga na pobřeží běhat s kamerou. Není to ani kosatka. Zvíře, které nás navštívilo, se zdá být velryba Cuvierova, která drží rekord v hlubinných ponorech," uvedla policie ve svém prohlášení.

[chooze:article;value:512825]

​Podle policistů je možné, že je zvíře dezorientované a brzy někde uvízne, protože se objevilo v místech, která pro něj nejsou typická. Tento tvor drží rekord v hloubce i délce ponoru mezi všemi savci, a to s ověřenou hodnotou 2 992 metrů a dobou ponoru až 3 hodiny a 42 minut.

Španělsko a Portugalsko zaznamenaly v posledních několika měsících řadu útoků kosatek, které naštěstí neskončily smrtí. Na útoky kosatek si stěžují hlavně majitelé lodí. Odborníci nyní vyšetřující, co za tímto fenoménem stojí. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.