Děsivý nález na španělské pláži. Moře vyplavilo dětské tělíčko bez hlavy

Dětské tělíčko na pláži v obci Roda de Berà v Katalánsku našel podle deníku El País jeden z dělníků. Vzhledem k jeho stavu se na první pohled zdálo, že se jedná o panenku. Policisté ale na místě potvrdili, že ostatky jsou lidské a oblast pro veřejnost uzavřeli. 

Starosta města Pere Virgili pro katalánské rádio RAC1 řekl, že dítě bylo velmi malé – ve věku okolo dvou, tří let. Chyběla mu hlava a bylo ve značném stadiu rozkladu, který naznačuje, že ve vodě bylo delší dobu. Na pláž jej tak s největší pravděpodobností vyplavilo Středozemní moře. 

Jednou z vyšetřovacích verzí je, že se dítě plavilo se svými příbuznými do Evropy. Virgili tím odkázal na migranty, kteří umírají ve Středozemním moři na potopených plavidlech. "Je to jedna z hypotéz," zdůraznil a doplnil, že tomu nasvědčuje i oblečení dítěte. "Nebylo oblečené na pláž," objasnil. Na sobě mělo teplákovou soupravu a bundu. 

[chooze:article;value:504913]

​Více odhalí až soudní pitva. Vzhledem ke stadiu rozkladu nebylo možné zatím určit pohlaví nebo barvu dítěte. Policisté se nyní snaží zjistit jeho totožnost a příčinu smrti, což může být velmi těžké, pokud se potvrdí, že ho na pláž přineslo moře. Zatím není možné ani vyloučit, že případ souvisí s nálezem mrtvoly ženy na nedaleké pláži v Tarragoně z minulého týdne. 

V obci se šíří informace, že tělíčko na pláži leželo už v pondělí. Lidé tam v písku údajně viděli něco, co vypadalo jako odhozená panenka. To ale starosta vylučuje. "V pondělí ráno tam nebylo. Kdyby ano, pracovníci by ho našli. Není vyloučeno, že se jedná o typický drb, který se šíří mezi lidmi, když dojde k události tohoto typu. Přijde mi zvláštní, že pokud ho tam někdo viděl, nezavolal na radnici," dodal. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.