Putin bude muset ustoupit. Stačí nám splnit jediný cíl, tvrdí Ukrajinci

Ukrajinské jednotky se musejí dostat na administrativní hranice s okupovaným Krymem. Putina to podle Zelenského donutí konečně usednout k jednacímu stolu, upozornil portál Ukrajinská pravda.

Zelenskyj to prohlásil v reakci na únik informací o tajné návštěvě ředitele americké CIA Williama Burnse v Kyjevě. Tomu měli představitelé Kyjeva říct, že proniknout až k anektovanému poloostrovu je hlavním cílem protiofenzivy.

"Je to absolutně jasná rétorika, která dává smysl. Ve chvíli, kdy Ukrajina dosáhne administrativní hranice s dočasně okupovaným ukrajinským poloostrovem Krym, je velmi pravděpodobné, že Putin bude nucený usilovat o dialog s civilizovaným světem, na rozdíl od toho, jak to bylo před invazí, protože bude oslabený," popsal ukrajinský prezident stanici ABC News.

[chooze:article;value:512501]

​Protiofenziva je podle Zelenského zatím úspěšná. Tvrdí, že ze strany Západu necítí "žádný tlak", aby ji urychlil. "Dnes je iniciativa na naší straně. Postupujeme, i když ne tak rychle, jak bychom si představovali. Ale postupujeme," doplnil.

Putin spoléhá na opotřebovávací válku, kterou chce Západ unavit, říká prezident Pavel (6/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.