Technaři mají na kopci u Rýmařova party. Místním vadí hluk, zasahovala už police

Problémy s hlasitou muzikou mají obyvatelé Stránské u Rýmařova na Bruntálsku. Od úterý se tam na kopci koná nepřetržitá technoparty. Zvuk z hlučného festivalu doléhá až do vesnice.

Obyvatelé Stránského tak už mají techna dost. "My neodsuzujeme návštěvníky té technoparty, ale chceme se v noci vyspat," postěžoval si jeden z obyvatel vesnice.

Pořadatelé se dle svého tvrzení snaží hluk omezit na minimum. I tak ale na místě museli zasahovat policisté, kteří v pátek zadrželi jednoho z organizátorů. "Oprávněná osoba neučinila na základě výzvy policie opatření vzhledem k výši hlasitosti hudební produkce. Jednalo se o podezření z přestupku proti veřejnému pořádku," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

[chooze:article;value:511735]

Zadrženého policisté druhý den propustili. Záležitost tím ale není u konce. "Policisté jsou připraveni i nadále reagovat také na oznámení o rušení nočního klidu, kdy dosud všechny věci zadokumentovali a postoupili příslušnému orgánu k projednání," dodala Štětínská.

Kromě strážců zákona zasahovali na technoparty už i záchranáři. Nejčastěji pomáhali účastníkům festivalu, kteří to přehnali s omamnými látkami. K žádnému většímu zranění ale zatím naštěstí nedošlo.

Podle odhadů policie byly na festivalu přes týden asi tři stovky účastníků. Očekává se však, že v sobotu dorazí další. Technoparty se koná na soukromém pozemku, který patří místnímu farmáři. Tomu hlasitá hudba nevadí, naopak svůj pozemek organizátorům poskytuje už tři roky za sebou.

Je tomu spíše naopak. "Když se tady pár blbečků opije a vydovádí a pouští si u toho hlasitou muziku, tak s tím mají lidi z vesnice velký problém. A to je přesně ten důvod, proč tu louku organizátorům pronajímám," řekl majitel pozemku Miroslav Novák.

Minulý týden se konala technoparty také na Vysočině. Místní si rovněž stěžovali na hlasitou hudbu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.