Přichází letní uzavírky na silnicích. Bude jich méně než dříve, tvrdí ŘSD

Spolu s letními prázdninami přicházejí také letní uzavírky na silnicích. "Nějakých deset až dvacet let zpátky byly některé rychlostní komunikace hodně podfinancované a nedostávalo se jim to, co mělo. Teď jim to vlastně vracíme, ale na to jeden nebo dva roky nestačí. Je to práce asi na deset let," hájil v pondělní Snídani jejich nutnost mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

I tak by ale mělo být oprav na silnicích méně než v předchozích letech. Podle Rýdla sice je nutné se připravit na zdržení, cesty by ale měly být relativně průjezdné. Zdůraznil například minimum oprav na dálnici D1. "Ne všechny práce jde dělat v noci, i když jich dost v noci děláme – třeba údržbu tunelů na pražském okruhu," dodal.

Výjimkou v opravách pak mají být červencové svátky. V zájmu zachování plynulosti dopravy v těchto exponovaných dnech nebudou prováděny na komunikacích ve správě ŘSD žádné práce údržby, jejichž zajištění vyžaduje snížení počtu jízdních pruhů. Konkrétně se práce zastaví v úterý 4. 7.  mezi 13. a 21. hodinou a ve středu 5. 7. mezi 8. a 13. hodinou. Aktuálně probíhající opravy můžou řidiči najít na mapě oprav ŘSD.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.