Pozor, v čem létáte, varuje letuška. V některé obuvi riskujete na palubě zdraví

Teplákové soupravy, kraťasy, na nohou pak pantofle či žabky. Doby, kdy létání bylo svátkem a lidé se podle toho i oblékali, jsou už dávno pryč. 

Plážový styl může mít závažné důsledky, jak varuje letuška American Airlines Andrea Fischbachová citovaná webem MailOnline.  

[chooze:article;value:415628]

​"I když si možná myslíte, že nošení žabek nebo kroksů v letadle je mnohem pohodlnější než tenisky, měli byste se nad tím zamyslet," upozorňuje Fischbachová.

Problém mohou mít cestující při nutnosti letadlo urychleně opustit. Bota se může někde zaseknout, nevíte, na jakém povrchu v případě užití skluzavky skončíte a v botách bez pevné paty se také špatně utíká, pokud by bylo potřeba se od letadla urychleně vzdálit.

Fischbachová upozorňuje ještě na jedu věc, která se žabek a podobných bot v letadle týká. "Dejte si pozor, když v nich jdete na záchod. To není voda, co je na zemi (ano, domyslete si to). A třeba sandály si přímo říkají o to, aby všechny ty tekutiny cákaly na vaše chodidla," dodala.

Server Who What Wear k tomu dodává, že do letadla nejsou z pochopitelných důvodů vhodné ani bosé nohy či boty na vysokých, či dokonce jehlových podpatcích. Ty ostatně v případě evakuace letadla musí ženy sundat, protože by mohly proříznout skluzavku. Riskují tak, že by od hořícího stroje utíkaly třeba po rozoraném poli bosé.

Styl musí jít jednoduše stranou a jednoduchá sportovní obuv usnadní dlouhé pěší přesuny na některých letištních terminálech.

Jakým chybám se vyhnout při běhu? Důležité je protažení a kvalitní obuv:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.