Odešel významný český umělec. V 55 letech prohrál boj s těžkou nemocí

Ve věku nedožitých 56 let zemřel ve čtvrtek 29. června zpěvák, skladatel a houslista. "S hlubokou bolestí, avšak i nadějí v srdci oznamujeme, že na věčnost odešel náš milovaný manžel, tatínek, zeť, dědeček, bratr, švagr, strýc a synovec Alan Pešta," oznámil se zármutkem na facebooku jeho syn Matěj.

"Odešel s úsměvem na rtech po dlouhém a statečném boji s těžkou nemocí. Děkujeme všem za tichou vzpomínku," doplnil. Poslední rozloučení s umělcem Peštou, kterému přezdívali Bonifác, se bude konat v úterý 4. července v 11 hodin v kostele sv. Jakuba v Přelouči. 

[chooze:article;value:510567]

​V 90. letech byl Pešta součástí přeloučské metalové skupiny Polymetal, pak stál i u zrodu kapely Liguére! roku 1995. V kapele zpíval, hrál na housle a tančil. Skupina odehrála mnoho koncertů na festivalech i v klubech. Vystupovala na Rock for People a byla na společném turné s kapelou Divokej Bill.

"Dozvěděl jsem se, že před víkendem odešel Alan Pešta, frontman neskutečně skvělé kapely Polymetal, pak i Liquére! Často s Polymetalem hráli na Havlíčkobrodsku, byly to hodně silné koncerty. Alane, bylo to s Tebou vždycky skvělé setkání, pozdravuj tam," zavzpomínal na umělce na facebooku Marek Ptáček.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.