Kampaň na propagaci Filipín se tvůrcům nepovedla. Použili záběry z jiných států

Filipínská vláda za účelem zvýšení turismu v zemi oslovila reklamní agenturu DDB Philippines, aby vytvořila video propagující asijský ostrovní stát. Do kampaně, která byla spuštěna 27. června, podle deníku The Guardian vložila přibližně 900 tisíc dolarů (19,6 milionu korun). Tvůrci ale udělali zásadní chybu.

Na některých záběrech se totiž objevily jiné státy. Mezi nimi například Indonésie a její rýžové terasy, následované písečnými dunami z Brazílie. Diváci si mohli prohlédnout i krásy Spojených arabských emirátů a Švýcarska. Filipínské ministerstvo cestovního ruchu si tak utrhlo pořádnou ostudu.

[chooze:article;value:510285]

Video z kampaně "Milujte Filipíny" se tak ministerstvo rozhodlo stáhnout. "Ministerstvo turismu v současné době provádí důkladné vyšetřování, aby zjistilo věrohodnost těchto obvinění a shromáždilo k nim kompletní fakta," uvedl podle webu CNN vládní orgán.

Ostrovní stát do kampaně investoval, aby přilákal více turistů. Těch do Filipín nemíří tolik, jak by si tamní vláda přála, jelikož lidé častěji míří do sousedních zemí. Návštěvnost Filipín výrazně ovlivnila pandemie koronaviru, když v minulém roce dorazilo o 68 procent méně turistů než v době před covidem-19.

Češi už ve velkém skupují zimní zájezdy. Cestovky zavádí přímé lety do exotiky (6/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.