Kadyrov je prý na tom velmi špatně. Stejně nechci žít dlouho, prohlásil

Ruským telegramem se šíří spekulace týkající se zdraví čečenského diktátora Ramzana Kadyrova. Má mít vážné problémy s ledvinami a játry, chorobami těchto orgánů důležitý spojenec Vladimira Putina údajně trpí už delší dobu. O nemoci ledvin hovořila média už v březnu, kdy byla tato choroba uváděna jako možná příčina Kadyrovova oteklého obličeje.

Nemoc čečenského lídra má být už v pokročilém stavu. Jak uvedl mluvčí dobrovolnického Batalionu šejka Mansura Islam Belokjev, nezabírá už ani dialýza. Za pozornost ovšem stojí skutečnost, že Batalion šejka Mansura je jednotkou bojující na straně Ukrajiny.

Belokjev na svém telegramu tvrdí, že Kadyrov dlouho žít nebude. "Jeho ledviny prakticky selhaly a podle našich informací mluví jen s velkými obtížemi. Jeho syn Adam na svůj instagram přidává příspěvky o tom, jak těžké je ztratit otce a jak si člověk jeho hodnotu uvědomí až po jeho smrti," vyjmenovával.

[chooze:article;value:510637]

Kadyrov však všechna tato tvrzení vždy rázně odmítl a jinak tomu není ani tentokrát. V neděli zveřejnil video, kterým chtěl dokázat, že je naprosto v pořádku. Na záběrech je spolu s ruským poslancem Adamem Delimchanovem, o kterém se rovněž spekulovalo, že byl vážně zraněn v bojích na Ukrajině, píše Moscow Times.

Čečenský lídr o sobě prohlašoval, že je zdravý a plný energie. "Žijeme naše životy. Pomalu, ale jistě," usmíval se spokojeně Kadyrov. Svůj monolog vedl ve dvou jazycích, přeskakoval mezi ruštinou a čečenštinou.

Pozornost však vzbudila jedna poznámka, kterou pochyby o svém zdraví Kadyrov rozhodně nezaplašil. "Život je zajímavý, když je krátký. Proto stejně nechceme žít dlouho. Budeme žít krátce, ale důstojně," prohlásil.

Kadyrov v polovině května obvinil českou policii z krádeže jeho koně, který zmizel ze stájí na Roudnicku:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.