Putina čeká další vzpoura. Tuhle už nikdo nezastaví, tvrdí jeho bývalý spojenec

Girkin, který se v poslední době vyhrazuje proti Kremlu i šéfovi wagnerovců Jevgenijovi Přigožinovi, varoval na svém telegramu Putina před další vzpourou. Té podle něj už nikdo nebude bránit a přijít může po dalším neúspěchu na frontě, napsal britský web Express.

"Nezáleží, kdo to začne. Nikdo teď rebelům nebude klást odpor. Nedává smysl riskovat život obranou takové strašné vlády," poznamenal. Rebely podle něj posiluje to, že wagnerovce ruská vláda vůbec nepotrestala. "Jsou tak prohnilí, že ztratili i základní pud sebezáchovy," myslí si o Kremlu.

Vadí mu například, že je Prigožin po vzpouře žoldnéřů stále na svobodě. "Nikdo ani nezmínil rezignaci lidí, kteří během vzpoury ukázali, že jsou nekompetentní a zbabělí. Nejvyšší státní představitelé, kteří během rebelie utekli do zahraničí, jsou stále na svých místech," postěžoval si.

[chooze:article;value:511247]

Girkin po tažení wagnerovců na Moskvu zároveň tvrdí, že Putin používá na veřejnosti dvojníka. Informoval o tom časopis Newsweek.

Girkin je bývalým agentem FSB. Ukrajina ho kvůli jeho působení na východě země zmítané válkou obvinila z terorismu. Soud v Haagu loni Girkina odsoudil k doživotnímu trestu za to, že dal v červenci 2014 povel k sestřelení malajsijského dopravního letadla nad Ukrajinou. Zemřelo tehdy všech 283 pasažérů a 15 členů posádky.

Ruská FSB zrušila stíhání wagnerovců. Organizátory vzpoury spravedlivě potrestáme, řekl Putin

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.