VÝSTRAHA: Část Česka zasáhnou silné bouřky a prudký déšť

Výstraha platí pro Karlovarský kraj, vyjma Litoměřicka a Roudnice nad Labem také pro celý Ústecký kraj a pro Nový Bor, který leží v Libereckém kraji. Platná je od 14. hodiny do 21:00.

"Nad naše území postoupí od západu zvlněná studená fronta. Na této zvlněné studené frontě se v pátek odpoledne a večer očekává na severozápadě Čech ojedinělý výskyt silných bouřek doprovázených srážkovými úhrny kolem 30 mm. Bouřky budou při postupu dále na východ slábnout," napsali k bouřkám meteorologové.

​V sobotu musíme počítat s velkou oblačností, většinu území potrápí déšť, přeháňky, místy opět bouřky. Teploty se budou pohybovat mezi 20 a 25 °C, odpoledne se v Čechách vyjasní a bude polojasno.

V neděli pak meteorologové počítají s oblačnem až polojasnem, zpočátku místy s deštěm a přeháňkami. Teploty budou mezi 22 až 27 °C, navíc bude velmi větrno.

[chooze:article;value:511356]

​Bouřkám se bude věnovat i TN Live. Do terénu vyrazí Lovci bouřek a od 15 hodin budou přinášet nejčerstvější informace o tom, jak bouřky procházejí Českem. Přímý přenos najdete v tomto článku.

Meteorologové se zase spletli, místo pohromy přišly běžné letní bouřky (6/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.