Kodym z Lucie vzpomíná na vznik své nejoblíbenější písně. Byl to omyl, přiznal

Jedna z nejoblíbenějších českých kapel se chystá na léto nabité koncerty. Na podzim příštího roku skupina Lucie oslaví 30 let a při té příležitosti vystoupí na konci tohoto roku v pražské O2 areně. Že je kapela v bezvadné kondici, dokázala už na nedávných koncertech.

Tam zpěvák Robert Kodym prozradil detaily o své nejoblíbenější písni. "Jmenuje se Amerika. To je písnička, která na desce vlastně neměla vůbec být. David Koller tehdy napsal muziku k té písni do filmu Amerika a já jsem k tomu později napsal text," přiznal rocker.

[chooze:article;value:510263]

Výsledek oba členy skupiny naprosto nadchl. "No, a ve finále se nám to tak líbilo, že jsme ji dali i na naši desku," vysvětlil talentovaný textař, který v kapele kromě zpěvu také hraje na kytaru.

Lucie však není v hudebním světě jediná, koho čeká velká výzva. Herec a zpěvák Jan Kopečný se svými kamarády Josefem Vágnerem a Petrem Ryšavým se rozhodli pokořit další milník. Všichni tři natolik milují muzikály, že chtějí uspořádat koncertní tour těch největších muzikálových pecek. Příští rok s projektem Muzikály naruby zamíří dokonce do pražského O2 universa.

[chooze:article;value:507005]

"Během pandemie, kdy se lidé báli chodit ven, přišel nápad udělat koncert s živou kapelou a představit jim muzikálové písničky tak, jak je ještě neslyšeli. Ten koncert bude celý naruby. Když něco děláme, chceme, aby to bylo pro diváky opravdu zábavné. Máme pro ně i překvapení," popsal Jan Kopečný velké plány.

Kapela Olympic slaví 60 let. Podívejte se na video (6/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.