Úřady v turistickém ráji rozšířily seznam přestupků. Trestají i kouření

Dovolená na Baleárách se může kvůli neznalosti pravidel značně prodražit. Pokud policie rozhodne, že jste porušili některou z vyhlášek, můžete zaplatit pokutu ve výši až 3 000 eur. To je v přepočtu přes 70 tisíc korun. Podobná opatření se týkají celých Baleár, tedy Mallorky, Ibizy i Menorky.

Úřady na ostrovech, které náleží ke Španělsku, vyhlásily válku alkoturismu. Popíjení na veřejnosti je mimo podniky zakázané. "A párty o více než deseti lidech nejsou povolené ani v soukromých prostorách či v ubytování," upozorňuje britský Independent.

[chooze:article;value:405094]

​Kouření je stejně jako u nás zakázané v restauracích a barech. Smí se kouřit jen vestoje, nikoli při chůzi. Zapovězené je kouření u nemocnic, dětských hřišť či škol a školek, upozorňuje německý týdeník Focus. Kouření je zakázané v rámci Baleár také na 28 plážích. A kuřáci by se s cigaretou nikdy neměli přiblížit k dalším lidem na méně než 1,5 metru.

Lidé, kteří se na Baleáry chystají, by si měli nastudovat také pravidla týkající se oblečení. Problémem může být oděv v podobě ručníku či kostým. Venku by se nemělo ani močit, odhazovat odpadky a zakázané je též nakupovat zboží od pouličních prodejců a nošení nafukovacích panen. 

Žena se slunila na pláži, pokousal ji divoký pes:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.