Oblíbená prázdninová destinace povolila ženám koupat se nahoře bez

Ve španělském Katalánsku platí od roku 2020 zákon o rovnoprávnosti. Podle něj by měli mít všichni právo být na koupališti nahoře bez, nebo naopak v burkinách, které zahalují celé tělo. Spousta koupališť to ale nedodržovala. To se nyní změní, uvedl web elDiario.es.

Regionální vláda vedená separatistickou Republikánskou levicí Katalánska dopisem všechny radnice informovala, že zákon musí dodržovat, jinak jim hrozí pokuta až 500 tisíc euro (asi 12 milionů korun).

[chooze:article;value:486384]

Na nedodržování zákona si stěžovalo několik obyvatelů a obyvatelek. Nejaktivnější byla feministická skupina Mugrons Lliures, tedy Svobodné bradavky. "Jde o otázku genderové rovnosti. Muži mohli být nahoře bez a ženy ne," řekla BBC její mluvčí Mariona Trabalová. "Netušíme, proč to trvalo tak dlouho, ale jsme velmi šťastní," doplnila k zaslání dopisu.

Ve stejném dopise vedení regionu trvá na tom, že majitelé nesmí zakázat vstup na veřejná koupaliště kvůli původu. Ženám se zároveň nesmí zakazovat kojení. Jedinou podmínkou je, aby oblečení bylo vhodné na koupání a zakrývalo genitálie.

Lidé míří na přírodní koupaliště. Některé vody nejsou vhodné ke koupání:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.