V italské Veroně si užijete romantiku i kvalitní levnou pizzu

Do Verony zamíří každoročně téměř 20 milionů turistů. Pokud zvolíte cestu autem, ideální je zaparkovat nedaleko kolosea v krytém parkovišti. Mapa není potřeba, ke světoznámému balkonu, pod kterým měl podle Shakespeara vyznávat Romeo lásku Julii, vás dovedou davy turistů.

Pokud byste chtěli na nejznámějším balkoně světa požádat o ruku svou drahou polovičku, od letoška si připlatíte. Za deset minut na balkoně zaplatíte přes 2 300 korun.

Pokud si koupíte Verona card, máte vstupy na všechny památky za 475 korun na 24 hodin, na 48 hodin pak za téměř 600 korun. Kromě středověké zástavby je Verona protkaná i antickými památkami. Místní koloseum je dokonce starší než to v Římě. A pokud nechcete čekat ve frontě, zajděte večer do kolosea na operu. Hraje se téměř každý den od června do září.

[chooze:article;value:510898]

Za vodu ve Veroně ušetříte, po celém městě jsou totiž rozmístěna pítka a studny. Pokud vám vyhládne, do restaurace jděte mimo hlavní ulici. Například do podle místních nejlepší veronské pizzerie k Vincenzovi. Pizza Margherita u něj stojí osm eur (190 korun) a všechny ostatní 10 (240 korun), vždy se tak vejdete pod 240 korun. Ananas ale nedá ani za příplatek. 

Vincenzo dělá pizzu už odmala, narodil se totiž do pekařské rodiny a jako dítě prý spával na pytlích s moukou. 

V Itálii narazíte na dva druhy pizzy, římská Romana má tenké křupavé těsto, oproti tomu neapolská pizza Napoletana je bohatě vykynutá. A pozor! Pizza se jí rukama, nikdy ji nekrájejte, pro Italy je to urážka.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.