Luxusní dovolená za hubičku. V Egyptě zlevnily resorty, kam dřív jezdili Rusové

Ať už se vydáte do letoviska Marsa Matrúh, nebo El Alamein, přímo u hotelových resortů najdete pláže, které mají nádech exotiky. Dlouho si je pro sebe nechávala elita z Káhiry, Alexandrie a také z jiných zemí. Egyptský průmysl ale kvůli událostem v posledních letech přišel o klienty z Ruska, a tak se i sever otevřel turistům z Evropy. Bělostné pláže se tu táhnou v délce jedenácti kilometrů a moře je tu bezpečné.

Místní se netají obdivem ke Spojeným arabským emirátům, a tak se kolem tamních mrakodrapů, které připomínají nablýskanou Dubaj, budete cítit světově. "Je tady velká konkurence, co se týče hotelů. Těch je tu málo, jsou ale připravené. Pro Egypťany jsou tyto hotely velmi drahé, my to máme nasmlouvané za výborné ceny, takže pobyty jsou zde podobně drahé jako třeba v Marsa Alam nebo Hurghadě," vysvětlil šéfdelegát CK Blue Style Muhamed Debeas.

[chooze:article;value:509828]

Na tamních plážích jsou některé hotely naprosto nové, a tak je zatím navštívila jen hrstka turistů. Luxusní vybavení lze najít od recepce až po střechu, kde jsou ty nejlepší panoramatické pokoje. Podívanou a zároveň atraktivní koupání jde propojit v infinity bazénu, ze kterého budete mít všechny odstíny modré jako na dlani.

"Náš hotel funguje po celý rok, je otevřený v zimě i v létě. Tady na severním pobřeží ale není moc takových hotelů, které jsou na zimu vybavené. Ten náš má podobu mrakodrapu. Uvnitř najdete všechno od restaurace přes kavárnu až po vnitřní bazén," popsal Mohamed Omar, manažer hotelu Regal Heights.

[chooze:article;value:510328]

Z resortů jde podniknout různé výlety. Jen pár hodin cesty odtamtud se totiž nachází pyramidy, velká sfinga v Gíze, historické centrum Káhiry i Alexandrie. Navíc jde vyrazit do mariny, kde se můžete svézt na jachtě. Na širé moře sice nevyplujete, ale budete korzovat v zátoce plné přepychových vil a zbrusu nových resortů. Z paluby uvidíte úplně jiný Egypt, který je mnohem bližší Evropě.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.