PŘEDPOVĚĎ: Po tropech přijde ochlazení a déšť. Teploty klesnou o téměř 10 stupňů

"Oblast vyššího tlaku vzduchu nad střední Evropou zeslábne a v pondělí večer nás od západu ovlivní studená fronta. Za ní k nám bude proudit chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu. Později ve středu a během čtvrtka se bude do střední Evropy rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu od západu. Na konci týdne se oblast vyššího tlaku vzduchu přesune ze střední Evropy k východu a na naše území začne pronikat vlhčí vzduch od západu," informoval na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

pondělí bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou objevit i přeháňky. Odpoledne a večer začne oblačnosti přibývat a v Čechách budou místy hrozit i bouřky, a to zejména na severu území. Přes den se teploty vyšplhají až na 30 °C, v Čechách lidé naměří i 32 °C.

[chooze:article;value:510443]

Meteorologové proto vydali výstrahu před vedry. Ta platí až do pondělních 20:00 pro část České republiky. Podrobnější informace se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

Úterý bude převážně oblačné, ojediněle i s přeháňkami. V noci bude zpočátku na východě pršet, místy dorazí i bouřky. Večer pak bude na jihozápadě a západě Česka zataženo a počítat musíme s deštěm. Noční teploty klesnou až na 13 °C, oproti pondělku však bude den daleko chladnější a rtutě teploměrů se zvednou maximálně na 23 °C.

Ve středu očekávají meteorologové převážně oblačno, místy bude pršet. V noci se teploty budou pohybovat mezi 13 až 9 °C. Přes den se zvýší na 24 °C, na severovýchodě pouze na 19 °C.

Čtvrtek bude ve znamení jasné až polojasné oblohy. Deštníky bychom ale měli mít v pohotovosti, protože se mohou objevit i přeháňky. V noci se teploty sníží až na 9 °C, přes den bude i 27 °C.

[chooze:article;value:510134]

pátek bude jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti přijdou bouřky a může pršet. Noční teploty klesnou na 14 až 10 °C, během dne už zase naměříme až 29 °C.

Následující dny budou polojasné až oblačné s přeháňkami i bouřkami. V noci teploty spadnou i na 12 °C, během dne se pak znovu zvednou až na 29 °C.

Hygienici už vydali zákaz koupání na několika místech. O která se jedná, zjistíte v reportáži:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.