Výstraha: Do Čech dorazí vlna horkého vzduchu. Teploty překročí třicítku

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v neděli výstrahu před vysokými teplotami. Ta platí od pondělního poledne ve většině Ústeckého kraje, na severu Středočeského kraje, v Praze a okolí, v Plzni a okolí, v západních částech Pardubického a Královéhradeckého kraje a na Českolipsku.

Odpolední teploty v těchto oblastech podle meteorologů vystoupají nad 31 °C. Meteorologové proto varují lidi před přehřátím. Doporučují snížit fyzickou zátěž a dodržovat pitný režim. "Vhodné je kombinovat neslazené nealkoholické nápoje s minerálními vodami," dodávají odborníci.

[chooze:article;value:510034]

Teplý vzduch od jihu dorazí do Česka před studenou frontou, která má nad naše území přijít v úterý. Odpolední teploty vystoupí většinou na 26 až 30 °C, zejména v oblastech Polabí, Poohří, Mostecké pánve a na Plzeňsku bude kolem 32 °C.

Důležité v takovýchto teplotách je nepobývat dlouhodobě na přímém slunci nebo v zaparkovaném autě. Stejně tak tam nesmí zůstat ani zvířata, nebo dokonce děti.

V úterý by se ale mělo znovu ochladit. Za frontou do Česka totiž bude opět proudit chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu.

Odborníci sledují mimořádný jev v Atlantiku. Oceán brázdí Bret a Cindy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.