Zapomnětlivý řidič zničil váhu za miliony. Je to jediná taková na Vysočině

Vysokorychlostní váhu mezi Velkým Meziříčím a Stráneckou Zhoří strhlo nákladní auto, jehož řidič zapomněl pracovní rameno na svém voze ve vysunuté poloze. Poškozená rampa následně dopadla na vozovku.

Alkohol ale u této nehody svou roli nesehrál. "Dechová zkouška u řidiče měla negativní výsledek," sdělila mluvčí policie Kraje Vysočina Dana Čírtková.

Zapomnětlivost může řidiče vyjít pěkně draho. Škoda na poničené konstrukci a kamerovém systému brány je 400 tisíc korun.

[chooze:article;value:510436]

Vysokorychlostní váha za čtyři miliony korun je používaná od roku 2015. Jde o jediné takové zařízení mimo dálnice na Vysočině. Kontrolovala především přetížené kamiony, které se snažily vyhnout placení mýta za jízdu po souběžně vedoucí dálnici D1. Byly jich stovky ročně. Nyní ale nefunguje, a to je problém.

"V okamžiku, kdy řidič ztratí respekt a obavu, že bude zvážen, a bude pravidelně přetěžovat své nákladní vozidlo, bude vznikat škoda na všech komunikacích," tvrdí mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Oprava poničené váhy bude podle odhadů trvat nejméně několik týdnů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.