Michal David se stal obětí podvodu. Tvrdili, že bere zázračné léky

O podvodu informovali lékař a hudebník ve společné tiskové zprávě. "V 62 letech jsem téměř hluchý. Doktor Kubek zachránil můj sluch i kariéru," lákala podvodná reklama.

Michal David nyní prohlásil, že nikdy nebyl pacientem Milana Kubka a nikdy neužíval žádný léčivý preparát či potravinový doplněk, který by mu lékař doporučoval, nebo dokonce prodával. Jeho slova potvrdil i sám Kubek.

"Zároveň upozorňuje, že netrpí ani netrpěl žádnou poruchou sluchu, o které se zmiňují tyto nepravdivé inzeráty," stojí v tiskové zprávě. Kubek současně upozornil, že se zabývá vnitřním a cévním lékařstvím, ne léčbou poruch sluchu. Žádné zázračné preparáty neprodává.

[chooze:article;value:465817]

"Vzhledem k tomu, že tyto nepravdivé inzeráty mají charakter klamavé reklamy a jsou šířeny neznámými osobami po sociálních sítích a zejména na FB patrně za účelem zisku, považujeme toto jednání za nepřípustný zásah do svých práv a podáváme v této souvislosti trestní oznámení na neznámého pachatele," sdělili.

Svým společným prohlášením chce dvojice ochránit pacienty před podvodníky. Mají totiž obavy, že reklamám nemocní lidé uvěří a koupí si léky, které jsou podle Kubka pravděpodobně neúčinné a možná i škodlivé.

Podvodníci používají nejrůznější triky. Všechny mají připravit lidi o peníze (3/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.