Dětských úrazů je stále více. Může za to počasí i prázdniny, tvrdí experti

Filip z Rácova na Jihlavsku seděl s rodiči na urgentním přijmu jihlavské nemocnice. Měl zlomenou ruku a dostal na ni sádru. O řadu před ním byl s taťkou Honza. Ten byl zase se třídou místo vyučování na školním výletě.

"Byl jsem na výletě v Bratislavě a kámoš na mě skočil a mám zlomenej ten kloub," popsal.  V posledních dnech je nárůst úrazů dětí podle záchranářů i zdravotníků enormní. Na urgentním příjmu jihlavské nemocnice teď denně ošetří desítky zraněných děti.

"S letním počasím nám přibylo dětských úrazů. Takových těch typicky letních, jako jsou pády z koloběžek, z kola nebo třeba na trampolínách. Jedná se většinou o lehčí nebo středně těžká zranění," popsala mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

[chooze:article;value:510111]

​"Nejčastěji se jedná o úrazy hlavy způsobené pádem, ale také zhmožděniny nebo tržné rány," dodal mluvčí kraje Vysočina Petr Janáček. Odborníci to kromě letního počasí, kdy jsou děti více venku, přičítají i blížícímu se konci školního roku a přicházejícím prázdninám. Děti jsou prý víc roztěkané a neklidné.

Podle odborníků se navíc mohou počty dětských úrazů v příštích týdnech ještě zvýšit, a to v souvislosti se silnějším provozem v okolí škol na konci školního roku a také se začátkem prázdnin, kdy děti bývají méně pod dohledem rodičů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.