Tropická vedra udeří na Česko. Potrvají několik dní, přidají se i silné bouřky

"Do střední Evropy postoupí od západu frontální systém a před jeho zvlněnou studenou frontou k nám bude od jihozápadu proudit teplý vzduch. Ve druhé polovině týdne přejde zvlněná studená fronta přes naše území k východu. Za ní se k nám postupně rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu od západu," informovali meteorologové.

Až na 30 stupňů Celsia se teploty vyšplhají už v pondělí. Bude oblačno až polojasno, na východě jasno. Odpoledne a večer se na západě vyskytnou přeháňky, ojediněle hrozí bouřky.

[chooze:article;value:507933]

V úterý bude mezi 28 až 32 stupni, v noci klesnou na 17 až 13 stupňů. Místy opět přeháňky a bouřky, které mohou být ojediněle silné.

Oblačno až zataženo má být i ve středu, s přeháňkami nebo silnými bouřkami na většině území. Přesto se neochladí, ve dne bude 27 až 31 stupňů, v noci pokles na 18 až 14 stupňů. "Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s se bude v Čechách měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí," dodává ČHMÚ.

Déšť a silné bouřky očekávají meteorologové ve čtvrtek. Místy ale bude přechodně polojasno. Srážky začnou ubývat večer od západu. Teploty přes den mezi 27 až 31 stupni, v noci 14 až 18 stupňů.

[chooze:article;value:508526]

Pátek už bude chladnější, denní teploty se propadnou na 22 až 26 stupňů. Noc ale bude podobná jako po většinu týdne, a to mezi 15 a 19 stupni. 

"Polojasno až skoro jasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 15 stupňů. Nejvyšší denní teploty 22 až 27 stupňů," předpovídají meteorologové od soboty do pondělí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.