Policie obvinila ženu (21) z brutálního útoku na seniorku. Musela do vazby

Byla neděle 4. června před polednem. Seniorka (87) šla do místní cukrárny ve velmi rušné části města koupit cukrovinky pro svá vnoučata. Právě v ten okamžik ji napadla 21letá žena. Několika údery a kopy ji shodila na zem, vytrhla jí kabelku a dala se na útěk. Seniorce zavolali pomoc lidé, kteří tento útok viděli.

Záchranáři ženu ve vážném stavu transportovali do královéhradecké nemocnice. Jenže po útočnici se i s jejím lupem slehla zem. V kabelce měla žena přibližně čtyři tisíce korun a také doklady.

Trvalo to přibližně deset dnů, než se podařilo ženu vystopovat a také zadržet. Vzhledem k razanci útoku a zdravotním následkům, které si 87letá žena ponese do konce života, kriminalisté útočnici obvinili z loupeže a také z těžkého ublížení na zdraví.

[chooze:article;value:509664]

"Hrozí jí pět až 12 let za mřížemi," informovala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podle informací televize Nova má mladá žena na kontě už dva odsuzující rozsudky, naposledy to bylo před několika měsíci, kdy dostala za krádež podmíněný trest. Ten se teď změní v nepodmíněný. Právě její trestní minulost byla hlavním důvodem, aby soudce zadrženou poslal do vazby.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.