Českem se ženou bouřky. Výstraha platí pro pět krajů a Prahu

Silný liják a hřmění se převalily přes Prahu krátce po sobotním poledni. Z Karlova mostu vyhnaly turisty. V pražském Braníku dokonce padaly kroupy. Na záběry se můžete podívat níže. Do Olomouce bouřka dorazila těsně před jednou hodinou odpoledne.

Déšť při pohledu z budovy TV Nova na Barrandovu:

Kroupy v Braníku:

​Výstraha platí pro pět krajů

Od sobotního poledne platí výstraha před bouřkami pro Prahu a Středočeský (Benešov, Beroun, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Čáslav, Černošice, Český Brod, Dobříš, Hořovice, Kladno, Kolín, Kralupy nad Vltavou, Kutná Hora, Lysá nad Labem, Mělník, Mladá Boleslav, Neratovice, Nymburk, Poděbrady, Příbram, Rakovník, Říčany, Sedlčany, Slaný, Vlašim, Votice), Jihočeský (Dačice, Jindřichův Hradec, Milevsko, Písek, Soběslav, Tábor, Týn nad Vltavou), Pardubický (Hlinsko, Chrudim, Přelouč) a Jihomoravský kraj (Břeclav, Ivančice, Mikulov, Moravský Krumlov, Pohořelice, Rosice, Tišnov, Znojmo) a pro celou Vysočinu.

"Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek, které mohou být doprovázené nárazy větru kolem 20 metrů za vteřinu (70 kilometrů za hodinu), menšími kroupami a krátkodobými intenzivnějšími srážkami," uvedl ČHMÚ.

[chooze:article;value:509437]

​Výstraha platí do sobotních 21:00. "Lokálně se očekávají zejména nárazy větru, které mohou lámat větve a vyvracet stromy. Nebezpečí mohou představovat také menší kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snižte rychlost jízdy a jeďte velmi opatrně," radí meteorologové.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.