Ženu v Chorvatsku čekalo překvapení. Dobří lidé ještě existují, reagovala

Do Chorvatska vloni zamířilo skoro 19 milionů turistů z celého světa, píše deník Croatia Week, a jen málokdo z nich by čekal, že jim den zpříjemní zrovna nákup v tamním obchodě s potravinami. To se ale stalo ženě v chorvatském Splitu. Podrobnosti popsala deníku Dalmacija Danas.

Žena před nedávnem prodělala operaci, která vyžadovala pooperační klid. Nesměla nosit těžké předměty a měla se vyhýbat náročnější fyzické aktivitě. Musela ale na nákup. "Nakoupila jsem asi dvě plné tašky," začala žena vyprávět svůj příběh. Při placení pak položila prodavačce nevšední otázku. "Máte tu ochranku?" zeptala se.

[chooze:article;value:508995]

​Prodavačka se na ženu podezřele podívala a žena jí hned vysvětlila situaci a objasnila, proč tašky nemůže sama zvednout. "Ale pokud tu ochranku nemáte, dám do auta jednu věc po druhé," dodala.

Vtom ale vstala druhá prodavačka a se slovy "přesně vím, jak se cítíte" přišla přímo k ženě a pomohla jí věci dávat do vozíku. Prodavačka prý sama měla před rokem náročnou operaci, a tak bez většího zaváhání přišla ženě na pomoc.

Společně pak nákup naskládaly i do auta. "I když jsem jí na místě náležitě poděkovala, myslím, že si zaslouží být hrdinkou dne," řekla deníku dojatá žena. "Dobří lidé ještě existují," dodala.

Chorvatské město zpřísňuje pravidla. Zakázalo i kufry na kolečkách:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.