Britský učitel v biologii mluvil o dospívání, dostal padáka. Urazil nás, žalovali žáci

Chtěl jen pomoci, a tak Roy Huggins vyhověl přání školy a zastoupil nepřítomného kolegu na lekci o pubertě. Četl 11letým a 12letým dětem o fyzických změnách chlapců a dívek. K výkladu v učebnici připojil několik dalších poznámek pro snazší pochopení probírané látky. Když skončil, nepochyboval o tom, že hodina dopadla dobře.

Pan Huggins však netušil, že ve třídě byli nejméně dva žáci s diagnostikovanou genderovou dysforií, informuje britský Daily Mail. Ti si na učitele u vedení školy stěžovali a tvrdili, že je kantor svými nevhodnými komentáři urážel.

Škola se rozhodla celou věc rovnou nahlásit úřadu, který má podobná obvinění dětí proti učitelům na starost. Učiteli údajně ani nedala prostor zaujmout nějaké stanovisko a citlivou záležitost řešit.

Pan Huggins tvrdí, že se k němu chovali jako k pedofilovi. Sám si přitom nebyl vědom, že by udělal něco špatného. "Četl jsem z učebnice a mluvil o hormonálních změnách, které probíhají v těle během puberty. Učebnice popisovala, jak se u chlapců rozvíjejí širší ramena a u dívek širší boky. Jedno dítě mi řeklo: 'Pane, proč mají ženy větší boky?', na což jsem odpověděl: 'Aby mohly mít děti'," vysvětlil.

[chooze:article;value:475777]

​Pan Huggins mluvil i o ochlupení na těle a v obličeji a o tom, kdy by se chlapci měli začít holit. Radil jim také, kdy je vhodná doba začít posilovat, aby mohli pořádně budovat svaly. 

Někteří žáci ale došli k názoru, že podle učitele "musí být kluci svalnatí, aby přitahovali dívky", "musí začít v posilovně ve 12 letech, aby získali svaly" a že "dívky mají boky, aby mohly rodit, což by měly dělat všechny ženy".

Pan Huggins se bránil, že komentáře byly buď nepravdivé, vytržené z kontextu, nebo výsledkem nedorozumění. Ve svém prohlášení pro místní úřad uvedl: "Cítím, že mé svědomí je čisté a že jsem neudělal nic špatného. Vždy se rád zamyslím a poučím se ze svých chyb, ale jsem úplně bezradný z obvinění, která byla vznesena. Nechápu, proč nebyla řešena na úrovni školy, protože jsou docela k smíchu," reagoval.

Kvůli incidentu přišel o práci. Ačkoliv se ho inspektoři nakonec zastali, školu obvinil, že ho "předhodila lvům", protože podobné úřady jsou v dnešní době "připraveny obětovat lidi na oltář těchto ideologií". Navzdory tomu, že byl propuštěn, nikdy nedostal omluvu, a pokud se v budoucnu bude ucházet o práci, musí o vyšetřování informovat kteroukoliv školu. Ostatní učitele nyní varuje, aby nikdy nedávali lekci puberty, protože je to podle něj "minové pole".

Mluvčí společnosti Diverse Academies Trust, která školu provozuje, se odmítl vyjádřit. Akademie Retford Oaks si ale zakládá na "politice vztahů a sexuální výchovy" a zavazuje se "podporovat blaho dětí, které se identifikují jako LGBTQ+, nebo vzdělávat širší veřejnost v otázkách týkajících se genderové identity".

Zastupitelstvo v Hodkovicích hodiny řešilo vyhazov učitelky, verdikt nepadl (5/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.