Zemřel herec Treat Williams (71), známý z filmu Vlasy

[chooze:gallery;value:32069]

​Herec nominovaný na Zlatý glóbus zemřel v pondělí odpoledne, když jej při jízdě na motorce srazilo auto, uvedl jeho agent Barry McPherson. Podle Daily Mail měl Williamse srazit řidič auta, který jel po silnici v protisměru a hodlal odbočit vlevo. Williams byl ve vážném stavu letecky převezen do lékařského centra v Albany, kde později zemřel.

"S velkým zármutkem oznamujeme, že náš milovaný Treat Williams zemřel dnes v noci v Dorsetu ve Vermontu po smrtelné nehodě na motocyklu. Jak si dokážete představit, jsme v tuto chvíli šokováni a velmi zarmouceni. Treat byl plný lásky ke své rodině, ke svému životu a ke svému řemeslu a ve všem byl skutečně na vrcholu," uvedla Williamsova rodina následně v prohlášení s tím, že žádají jeho fanoušky o respekt k soukromí.

[chooze:article;value:507212]

Treat Williams se narodil v roce 1951 v Rowaytonu ve státě Connecticut a svou profesionální hereckou kariéru zahájil ve svých dvaceti letech po absolvování Franklin and Marshall College. Debutoval v thrilleru Smrtící hrdina z roku 1975. V roce 1976 si zahrál také ve filmech The Ritz a Orel přistál.

V roce 1979 si zahrál roli George Bergera ve filmu Vlasy, který byl natočen podle broadwayského muzikálu. Za tuto roli získal svou první nominaci na Zlatý glóbus pro novou hvězdu roku a o dva roky později získal druhou nominaci za svůj herecký výkon ve filmu Princ z města. Hrál také postavu doktora Andrewa Browna v seriálu Everwood, za jejíž ztvárnění získal dvě nominace na cenu SAG.

Byl ženatý s herečkou Pam Van Santovou, se kterou měli dvě děti, Gille a Ellie. O svůj idylický venkovský život se často dělil se svými fanoušky na sociálních sítích.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.