Školáci měli souložit přímo ve třídě. Není to nic překvapivého, tvrdí sexuolog

Patnáctiletý chlapec a 14letá dívka si měli přestávku mezi vyučovacími hodinami vyplnit sexem přímo ve škole, která je součástí dětského domova v Měcholupech na Klatovsku. Ke styku se měli odhodlat přibližně před měsícem, a to přímo ve třídě. O případu informoval deník Právo, podle nějž se tam něco podobného nestalo poprvé.

Případem už se zabývá také policie. Pro TN.cz to potvrdila mluvčí policie Plzeňského kraje Dagmar Brožová. "Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání provinění pohlavního zneužití. Vzhledem k věku poškozené a prověřovaného se ale nebudeme k případu dále vyjadřovat," informovala redakci. Mladíkovi hrozí kvůli jeho tužbám až čtyři roky za mřížemi.

Podle sexuologa Ondřeje Trojana není sex mezi 15letým jinochem a 14letou slečnou ničím překvapivým. "V dospívání mají lidé sexuální chutě a zhusta je i realizují. Nejpodivuhodnější na tom je, že k tomu snad mělo dojít ve školní učebně a o přestávce, což úplně typické není. Jde ale o školu pro specifický druh žactva, čímž se to asi vysvětluje," sdělil redakci TN.cz.

[chooze:article;value:506733]

Podle odborníka pak sex ani v takto mladém věku nemusí mít negativní vliv na psychiku milenců. "Čtrnáctiletá slečna už není dítě, je to dospívající mladá žena. Takže pokud šlo o dobrovolný sex, nemělo by ji to nijak poznamenat," tvrdí dále Trojan.

"Kdyby bylo oběma 15 a stalo se to mimo školu, nebylo by na tom nic špatného a nic znepokojivého. V tomto případě může být mladík trestně stíhán. V některých zemích je ale věková hranice pro povolený sex níže, například v Rakousku nebo v Maďarsku je to 14 let," doplnil sexuolog.

Na jihlavské základce se potýkali se šikanou. Škola to neřešila, tvrdí rodiče (4/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.