Připravte se na pokles teplot i bouřky. Léto v plné síle dorazí zase až o víkendu

Zatímco v neděli si většina Čechů mohla užívat sluníčka a letních teplot, v následujícím pracovním týdnu počasí milovníkům venkovního koupání příliš přát nebude. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se místy ochladí až na 17 °C. Odborníci také upozorňují na možný výskyt bouřek. Skrze sociální sítě radí, jak se před přírodními živly chránit.

Týdenní předpověď

V pondělí bude jasno až polojasno, jen přechodně oblačno. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 19 až 23 °C, v severozápadní polovině Čech až k 25 °C. Na horách očekávejte kolem 16 °C, na severovýchodě kolem 13 °C. Nejnižší noční teploty klesnou na 12 až 8 °C. Slabý, přes den mírný severovýchodní až východní vítr 3 až 7 m/s bude večer slábnout.

V úterý bude jasno až polojasno. Na severovýchodě republiky přes den začne přibývat oblačnosti a později se místy vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. Přes den naměříme v maximech 19 až 23 °C, v noci teploty klesnou na 10 až 6 °C.

[chooze:article;value:507933]

​Ve středu očekávají meteorologové polojasno nebo oblačno. Místy se mohou vyskytnout přeháňky, ojediněle i bouřky. Na jihozápadě budou srážky jen ojedinělé. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty mezi 17 až 21 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno, během dne oblačno a místy se objeví i přeháňky, ojediněle dokonce bouřky. Přes noc teploty mohou klesnout na 11 až 7 °C. Přes den vystoupají na 19 až 23 °C.

Polojasno, během dne oblačno a místy přeháňky nebo bouřky očekávají meteorologové i v pátek. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 8 a 12 °C. Přes den ale mohou vystoupat až k 25 °C.

O víkendu bude postupně srážek i oblačnosti opět ubývat. Nejnižší noční teploty očekávejte mezi 10 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty v rozmezí 22 až 26 °C, postupně vystoupají na 25 až 29 °C.

Na konci května hlásily hrady a zámky rekordní návštěvnost. Přispělo k tomu slunné počasí:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.