Lidé vyrazili na samosběr jahod. Vraceli se s desítkami pokut

Jahodová sezona je v plném proudu a milovníci jahod tak denně vyráží na pole. Oblíbená je nejen jejich koupě a následná konzumace, ale i samosběr jako takový. Ten se ale nevyplatil rovnou třem desítkám neukázněných řidičů, kteří zamířili do osady Kandie poblíž jihomoravské Slatiny.

Právě k této osadě, která je pro Brňany tradičním místem sběru jahod, tak museli o víkendu vyjet jihomoravští policisté. Část sběračů se totiž rozhodla na místo dorazit po cyklostezce, kola ale zřejmě nechala doma a na místo dojela auty.

[chooze:article;value:507113]

​To je ale podle policistů nepřípustné. Řada řidičů navíc u osady porušila hned několik pravidel silničního provozu. "Přivolané hlídky na místě pokutovaly tři desítky neukázněných řidičů," řekl poručík Bohumil Malášek.

Řidiči tak k ceně za nasbírané jahody museli přičíst i sumu od dvou do pěti set korun. A policisté zřejmě nebyli na místě naposledy. Samosběr jahod totiž v osadě odstartoval teprve nedávno a policisté tak počítají s usměrňováním dopravy a kontrolami i v dalších dnech.

Policisté pronásledovali nebezpečného řidiče. Muži hrozí pokuta 50 000 Kč:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.