Nemáte je na zahradě? Tyto květiny mohou vážně ohrozit vašeho psa

Léto se pomalu blíží a s ním se začínají zbarvovat i záhony. Mnoho milovníků přírody se tak už dozajista nemůže dočkat, až mu právě ono vykvetlé kvítí ozdobí zahradu. Takový názor ale nemusí mít váš čtyřnohý mazlíček.

Veterináři proto ještě před sezónou vydali varování před několika rostlinami, které mohou být pro vašeho psa nebezpečné. Deník The Sun upozorňuje zejména na krásné, ovšem nebezpečné narcisy.

Podle odborného portálu Blue Cross je ale takových rostlin mnohem víc. Na jaře totiž začínají kvést třeba azalky, od května do června kvete také cotoneaster neboli skalník a od června do srpna pak kvetou i zvonky.

[chooze:article;value:507502]

​Nebezpečné jsou ale prý i konvalinky nebo jeřáb obecný. Seznam uvádí i břečťan, krokusy, mramornatky, náprstníky nebo tulipány. Mimo dosah psích tlapek a zejména tlam je ale prý lepší držet raději všechny rostliny.

Pokud ale vašemu psovi nestačily pamlsky a nějakou rostlinu skutečně ochutnal, měli byste zavolat veterináře. Otravu nejčastěji poznáte podle toho, že váš čtyřnohý mazlíček nadměrně slintá, nejí, má málo energie, zvrací nebo má průjem. Objevit se může i vyrážka, bledé dásně, záškuby a kolaps.

V zemi tulipánů začala jarní slavnost. Otevřela se nejkrásnější květinová zahrada:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.