Lidl slaví 20 let v Česku. Nabídne i nakupování zdarma

Lidl pojal oslavu 20. narozenin zeširoka. Tento týden bude možné nakupovat s 20procentní slevou pod privátními značkami Argus, Eridanous, Grill&Fun a Pilos. Druhý týden nabídne soutěž o pětiminutový nákup zdarma – z každé prodejny bude jeden výherce, celkem tak půjde o 316 nákupů zdarma. Další šanci pak mají uživatelé aplikace Lidl Plus, po celé čtyři týdny si mohou na virtuálním kole štěstí vytočit proplacení svého posledního nákupu. Každý den bude 316 výherců. Ve třetím týdnu bude možné soutěžit o vybavení do dílny značky Parkside.

"Jako pomyslnou třešničku na narozeninovém dortu jsme si pro zákazníky připravili opravdu skvělou cenu. Mohou se zapojit do soutěže o celkem 50 nákupů v Lidlu na celý rok zdarma. Všechny akce jsme vybírali tak, abychom našim věrným zákazníkům udělali radost a aby s námi mohl slavit opravdu každý," doplnil generální ředitel Lidlu Adam Miszczyszyn.

Za 20 let více než 300 prodejen

Řetězec na českém trhu působí od roku 2003, kdy v červnu otevřel prvních 14 prodejen. Do konce dekády se jejich počet rozrostl na více než dvě stovky.

Vstup německého Lidlu na český trh ale provázely i kontroverze, kdy v některých městech bylo u prodejen pokáceno dohromady více než sto stromů. Ekologické organizace, například Děti Země, volaly po bojkotu potravin z řetězce. Jak uvedl portál Hlídací pes, účast firmy na kácení se nepodařilo prokázat, navíc se zavázala k výsadbě nových stromů.

[chooze:article;value:503697]

​Ze současných velkých řetězců je v Česku nejdéle Billa, která první prodejnu otevřela už v roce 1991, kdy ještě existovalo Československo. Všechny ostatní aktuálně působící velké řetězce, tedy ty, které mají více než 100 prodejen, vstoupily na český trh ve druhé polovině 90. let a v první polovině první dekády tohoto století. Skoro každý rok se v tu dobu otevřely prodejny nového řetězce.

Lidl má v současnosti 316 prodejen, a je tak po Penny Marketu řetězcem s nejvíce provozovnami. Pokud by se braly v potaz i spotřební družstva a řetězce s malými prodejnami, tak prim hraje spotřební družstvo COOP, které má prodejen více než dva tisíce.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.