Cyklista pejskaři zlomil čelist. Násilníkovi teď hrozí osm let

Incident se stal loni v červenci v Hornoměcholupské ulici v Praze 10. Napadený šel tehdy s manželkou a dvěma psy na procházku do parku. Po stejné cestě jela rodina na kolech.

"Čekali jsme, až nás cyklisté minou. Ale bohužel pán do nás okamžitě začal najíždět s tím, ať mu uhneme se psy. Načež my jsme ho upozornili, že tam má dost místa, aby nás objel," popsal situaci poškozený muž.

[chooze:article;value:496582]

Cyklista chtěl ale zřejmě celý chodník pro sebe a dál najížděl na zvířata. Když mu pejskař řekl, že na kole nemají na chodníku co dělat, cyklista podle policie sesedl z kola a muže měl udeřit dvakrát pěstí do obličeje tak, že mu způsobil otevřenou zlomeninu čelisti. Poté cyklista i se svou rodinou odjel. Policie teď útočníka vypátrala.

"Díky zveřejnění případu v médiích se kriminalistům ozval svědek, který uvedl důležitý detail. Ten kriminalisté prověřili a ten je přivedl na stopu 41letého muže," vysvětlil policejní mluvčí Jan Daněk.

U výslechu se cyklista k napadení přiznal. "Je v tuto chvíli stíhaný pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý trest vězení," dodal Daněk.

Chodník je určen pro chodce. Konkrétní výjimky definuje zákon, cyklisté mezi ně ale nepatří.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.