Zemřela slavná skladatelka Cynthia Weilová. Bylo jí 82 let

"Byla tou nejlepší matkou, babičkou a manželkou, jakou si naše rodina mohla přát", uvedla Jenn Mannová. "Byla mou nejlepší přítelkyní, důvěrnicí, idolem a průkopnicí žen v hudbě," cituje BBC z prohlášení její dcery.

Držitelka Grammy byla známá řadou hitů, například On Broadway, Make Your Own Kind of Music, Walking in the Rain a Uptown. Příčina její smrti zatím nebyla zveřejněna.

[chooze:article;value:503407]

Proslavila se v 60. letech, kdy napsala řadu hitů společně se svým manželem Barrym Mannem, za kterého byla vdaná 62 let.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1664716778465796099?cxt=HHwWhoCxgeHFoZouAAAA

Weilová, rodačka z New Yorku, původně studovala herectví a tanec, než v sobě objevila vášeň pro psaní písní. Dvojice se seznámila během komponování v Brill Building na Manhattanu a vytvořila autorské partnerství. V té době spolupracovali na několika nahrávkách s producentem Philem Spectorem, který se o několik desetiletí později nechvalně proslavil vraždou Lany Clarksonové v roce 2003.

V roce 1987 byli pozváni do Síně slávy písničkářů a v roce 2010 do Rokenrolové síně slávy. Dvojice spolupracovala s některými z nejpopulárnějších umělců v USA, včetně Carole King, Dolly Parton, Neila Diamonda a The Monkees.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.