Karolína Topolová se již podeváté umístila v žebříčku Nejvlivnější ženy Česka časopisu Forbes

Letos tomu bude dvacet pět let, co Karolína Topolová založila tehdy první Call Centrum pro prodej a výkup ojetých automobilů AAA AUTO. Dnes je již jedenáctým rokem generální ředitelkou skupiny AURES Holdings, provozovatele mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna, je nejvýše postavenou ženou v automobilovém průmyslu a vede na tři tisíce dvě stě zaměstnanců. I proto se již devátým rokem objevila v první padesátce žebříčku Nejvlivnější ženy Česka, který každý rok sestavuje Forbes. 

„Letošní rok je pro mě tak trochu zlomový, protože ve společnosti oslavím na podzim již 25 let. To je více než polovina mého života, kterou jsem strávila u jednoho zaměstnavatele. Když jsem od tehdejšího majitele přijala nabídku založit v Áčkách první Call Centrum v oboru, nenapadlo by mě, že ho jednoho dne na jeho pozici vystřídám. Ale on to asi stejně plánoval dlouho dopředu,“ vzpomíná Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva skupiny AURES Holdings, provozovatele mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna. Časopis Forbes, který každoročně sestavuje žebříček Nejvlivnějších žen Česka, zařadil Karolínu Topolovou do žebříčku již podeváté a pokaždé se tato nejvýše postavená žena v automotive umístila v první padesátce. Letošní 32. místo je nejlepším umístěním, na kterém byla již i při prvním zařazení do žebříčku.'

​Karolína Topolová se v žebříčcích odborných porot objevuje pravidelně. Mimo jiné se v roce 2020 umístila v anketě Top Ženy Česka na 1. místě v kategorii manažerek a o rok později v tomto žebříčku vstoupila do Síně slávy. Za 25 let působení Karolíny Topolové v AAA AUTO se z prodejce ojetých automobilů stala skupina AURES Holdings s mezinárodní sítí autocenter působící v pěti zemích s více než šedesáti pobočkami, 2,8 milionů obsloužených zákazníků a ročním prodejem přes 90 000 aut. Skupina je lídrem na trzích ve střední Evropě, zaměřuje se mimo jiné i na vývoj softwaru, který dále prodává, a zaměstnává 3 200 zaměstnanců. Společnost AURES Holdings je signatářem Declaration of Support for Women’s Economic Empowerment a pravidelně se umisťuje v žebříčcích CZECH TOP 100 a Českých 100 nejlepších. Pro roky 2017 a 2018 byla držitelem prestižního ocenění Superbrands a umístila se na 2. místě v celoevropské soutěži European Business Awards 2016/2017.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.