UFO vyvolává stigmata. Neidentifikovaným objektům se bude říkat jinak

Zapomeňte na název UFO. Správné názvosloví je teď UAP, v překladu Neidentifikovaný abnormální jev. I nový název má pomoci k tomu, aby se vědci dříve dobrali výsledku.

"Je opravdu skličující slyšet o obtěžování, kterému naši panelisté čelili na internetu, a to jen proto, že studují toto téma. Výrazně to brzdí vědecký pokrok," upozornila vědecká pracovnice NASA Nicola Foxová.

Kvůli obtěžování vědci dokonce nedostávají všechny důležité informace. Týká se to obyčejných lidí, institucí ale i například pilotů letadel.

[chooze:article;value:500682]

​"Mezi lidmi, kteří události hlásí, skutečně existuje stigma. Navzdory rozsáhlému úsilí NASA o jeho potírání máme dál pocit, že mnoho událostí zůstává nenahlášených. Například komerční piloti hlásí anomálie velmi neochotně. A jedním z cílů NASA je proto odstranit stigma a získat díky tomu nové informace," sdělil prezident UAP týmu David Spergel.

Americké úřady prověřily 800 pozorování nevysvětlených jevů, které nashromáždily za desítky let. Každý měsíc jich přibude 50 až 100. Jen dvě až pět procent jich je podle odborníků skutečně abnormálních.

Vědcům dal zabrat například balón pozorovaný piloty nebo mikrovlnná trouba v domácnosti, která mátla amatérské měřící přístroje. Speciální komise NASA složená z bývalých astronautů byla představena na konci loňského roku. Její dlouho očekávaná zpráva má být veřejnosti představena v červenci.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.