PŘEHLED: Koupaliště zahajují letní sezonu. Některá podražila i o 20 procent

Praha

Sportovní a rekreační centrum Pražačka

Pokud zrovna není slunečno a vás i tak lákají vodní radovánky, Sportovní a rekreační areál Pražačka váš problém vyřeší. Nabízí totiž bazén jak venkovní, tak i vnitřní. Vše je navíc nedaleko centra města. Otevřeno je už od 31. května. Vstupné se pohybuje od zvýhodněného na hodinu za 80 korun, po celodenní rodinné za 400 korun. Celodenní pro jednotlivce je 180 korun.

Koupaliště Divoká Šárka

Koupaliště Divoká Šárka se nachází v Šáreckém údolí a otevřeno má denně od desíti do 18 hodin. Nabízí dva bazény pro plavce, dětské brouzdaliště i menší tobogán. Cena se pohybuje od 60 korun pro dítě od pěti do 15 let do 150 korun za dospělého. Děti do pěti let mají vstup zdarma.

Koupaliště Petynka

Koupaliště v pražských Střešovicích nabízí 50metrový bazén, tobogán i beach volejbal. Děti za celý den zaplatí 130 korun. Cena za dospělého je 220. Otevřeno je denně od sedmi do 21 hodin.

[chooze:article;value:489403]

​Středočeský kraj

Koupaliště Mšeno

V obci Mšeno u Mělníka je koupaliště s téměř 80letou tradicí. Padesátimetrový bazén je napuštěn vodou ze skalního pramene, k dispozici je i dětský koutek s houpačkami. Otevřeno je od června a vstupné pro dospělého je 80 korun, zlevněné za 40 je při příchodu po 16. hodině. U dětí a důchodců je vstup 30 korun, po 16. hodině pouhých deset.

Koupaliště Vyžlovka

Relax, sport i zábavu. To vše nabízí přírodní koupaliště v obci Vyžlovka. Areál koupaliště je v sezoně přístupný nonstop. Když je venku hezky, je ale vstup zpoplatněn, a to od devíti do 18 hodin. Cena je 50 korun za dospělého a 30 korun za dítě od sedmi do 15 let. Mladší děti mají vstup zdarma.

Vodní svět Kolín

Bohaté vnitřní i venkovní možnosti nabízí svým návštěvníkům Vodní svět Kolín. Venkovní areál otevírá už 5. června a otevřen bude denně od devíti do 20 hodin večer. Cena se pohybuje v závislosti na čase příchodu. Za celodenní vstup zaplatíte 105 korun za důchodce či dítě a 160 korun za dospělého.

[chooze:article;value:469143]

​Jihočeský kraj

Městské koupaliště Hluboká nad Vltavou

Moderní koupaliště na levém břehu Vltavy nabízí velký bazén s tobogánem i bazének pro nejmenší. Otevřeno je až od července od desíti do 19 hodin. Osoby nad 70 let mají vstup zdarma, děti do šesti let zaplatí deset korun, děti do 15 let stojí vstup 50 korun a dospělí zaplatí 100 korun.

Veřejné koupaliště Hulák

Koupaliště v Prachaticích nabízí vodní zábavu pro malé i velké. Celodenní vstup mají nejlevnější děti do devíti let, které zaplatí jen 30 korun. O deset korun více zaplatí děti ve věku deset až 15 let a důchodci. Dospělé bude celodenní vstup stát 70 korun.

Bazén Jindřichův Hradec

Krytý bazén i letní areál nabízí koupaliště v Jindřichově Hradci. Aktuálně se na letní sezónu teprve připravuje, v červenci a srpnu ale bude mít otevřeno denně od deseti do 20 hodin. Celodenní vstupné za dospělého člověka činí 100 korun, děti a senioři mají vstup za 60 a děti do 110 centimetrů výšky si mohou vodní radovánky užívat zdarma.

[chooze:article;value:506753]

​Plzeňský kraj

Koupaliště Rokycany

Druhé největší přírodní koupaliště v Česku nabízí město Rokycany v západních Čechách. Sezona tam začala 1. června a otevřeno je denně od devíti do 20 hodin. Dospělí za celodenní vstupné zaplatí 100 korun, děti a senioři 80 korun. Ti nejmenší do šesti let mají vstup zdarma.

Koupaliště Nová Huť

V Nové Huti otevírá koupaliště už v červnu. Návštěvníci mohou přijít denně, a to od pondělí do pátku od 12 hodin a o víkendu už od deseti hodin. Vstupné je zdarma.

Koupaliště Nýrsko

V závislosti na počasí má sportovní areál v Nýrsku otevírat už v červnu. V sezóně pak bude otevřeno denně od desíti do 19 hodin. Součástí areálu jsou i bazény se slanou vodou. Cena se pohybuje od 35 korun za dítě do 15 let do 80 korun za dospělého.

[chooze:article;value:504407]

​Karlovarský kraj

Koupaliště Ostrov

Karlovarské koupaliště Ostrov nabízí bazén i tobogán se zázemím pro děti. Otevřeno má denně od devíti do 20 hodin. Celodenní vstupné stojí dospělého 100 korun a dítě do 140 centimetrů 50 korun.

Přírodní koupaliště Michal

Koupaliště u Sokolova otevírá denně v půl desáté a zavírá v 19:30. Letní sezónu zahajuje už 3. června a vstupné stojí 100 korun, v případě dětí pak 80. Důchodci zaplatí ještě méně, a to 60 korun.

Koupaliště Perštejn

V sezoně má areál perštejnského koupaliště otevřeno od devíti do 19 hodin. Vstupné pro děti do 17 let a seniory je 30 korun. Dospělí si připlatí a za den u bazénu dají 50 korun.

[chooze:article;value:467434]

​Ústecký kraj

Kamencové jezero

Unikát nacházející se v Chomutově láká každé léto návštěvníky z celé České republiky. Kamencové jezero je otevřeno letos už od května a dospělí za den zaplatí 50 korun. Děti do tří let mají vstup zdarma a děti do 15. let uhradí částku 40 korun.

Koupaliště Brná

Od 1. června otevírá i Koupaliště Brná. Nabízí rekreační bazén, dětský bazén i tobogán. Vstup je od devíti do 20 hodin a stojí 60 až 100 korun. V provozu je i samoobslužný turniket.

Koupaliště Louny

Plavecký areál v Lounech má od 1. června do 31. července otevřeno od desíti do 20 hodin. Během srpna pak zavírá o hodinu dřív. Celodenní vstupné stojí 90 korun, děti do 15 let zaplatí 70.

[chooze:article;value:465497]

​Liberecký kraj

Lesní koupaliště

Lesní koupaliště přímo v Liberci zahajuje sezónu už 2. června v 15 hodin. Letos naposledy otevírá i legendární Pivolimo stánek. Vstup je zdarma.

Koupaliště a kemp v Jablonné v Podještědí

Tiché a klidné místo s množstvím zeleně. To je koupaliště nedaleko měst Jablonné v Podještědí. Vstupné do areálu stojí 45 korun pro dospělé, pro děti, studenty a důchodce 30. To se ale netýká těch, kteří jsou ubytovaní přímo v kempu a mají tak koupaliště zdarma.

Koupaliště Sluníčko

Ve Vratislavicích nad Nisou je otevřen areál Koupaliště Sluníčko denně od devíti do 20 hodin. Od června do srpna dospělí zaplatí 110 korun, děti 50. Kromě bazénu nabízí i beach volejbal a restaurace.

[chooze:article;value:465239]

​Královéhradecký kraj

Tyršák

Tyršák nabízí přírodní koupaliště i ubytování přímo v areálu. Dospělí na vstup k vodě zaplatí 60 korun, děti a senioři 40. Přímo v areálu je také možné si zahrát volejbal, fotbal, stolní tenis nebo si půjčit šlapadla.

Koupaliště Vamberk

Od 3. června startuje sezóna i ve Vamberku. Kromě velkého bazénu má nově i skluzavku se dvěma dráhami. Ve všedních dnech bude otevřeno od 14 do 19 hodin a o víkendu se vstup otevře už v devět. Celodenní vstupné je 80 korun, pro děti a seniory pak 50.

Jiráskovo koupaliště

V sobotu 10. června otevře i Jiráskovo koupaliště v Náchodě. Celodenní vstupné bude stát 100 korun, děti, studenti a důchodci zaplatí jen 60. Od 1. července do 31. srpna ale bude uzavřen vnitřní bazén.

[chooze:article;value:458096]

​Pardubický kraj

Koupaliště Třebechovice

Sezóna ve Třebechovicích startuje už 3. června. Otevřeno bude denně od devíti do 20 hodin. Celodenní vstupné bude za 100 korun, pro děti a důchodce za 60.

Koupaliště Chrudim

Koupaliště v Chrudimi se každoročně těší velké oblibě a výjimkou určitě nebude ani letošní rok. Sezónu zahájilo už v květnu, a kromě bazénu nabízí i tobogán a skluzavky. Provoz je denně od devíti do 20 hodin a základní vstupné stojí 100 korun. Děti do 15 let mají vstup za 80 a děti do 115 centimetrů neplatí nic.

Kraj Vysočina

Aquapark Olešná

Od 1. června otevírá letní aquapark Olešná. Otevřeno je denně od devíti do 20 hodin večer, v červeci pak až do 21 hodin. Celodenní vstupné je 190 korun, zvýhodněné 160. Kromě tobogánů a bazénu se během dne konají i různé aktivity, například aquaaerobik. Možné je si zahrát i volejbal nebo nohejbal.

[chooze:article;value:506753]

​Olomoucký kraj

Plavecký stadion Olomouc

Letní bazén v Olomouci otevírá už 1. června a nabízí plno zábavy pro děti i dospělé. Celodenní vstupné stojí 135 korun, zlevněné pak 115. Otevřeno má až do srpna, a to každý den od devíti do 20 hodin.

Koupaliště Bělkovice-Lašťany

Koupaliště brány otevře 10. června a provoz plánuje skončit až na konci srpna. Otevřeno bude ve všední dny od 12 do 19 hodin, o víkendu se otevře o dva dny dříve. Dospělí při vstupu zaplatí 110 korun, děti a senioři 60.

Jihomoravský kraj

Koupaliště Riviéra

Největší brněnské koupaliště letošní sezónu už zahájilo a návštěvníkům tak nabízí 75 metrů dlouhý tobogán, i další vodní atrakce a bazény. Otevřeno má denně od devíti do 20 hodin a celodenní vstupné stojí 300 korun. Děti do 14 let mají vstup za 150 a stejně tak i senioři.

Koupaliště Zábrdovice

Koupaliště oblíbené hlavně kvůli vlnobití své brány už letos otevřelo. Základní vstupné je 195 korun a snížené od 60 do 95. Otevřeno je denně od devíti do 19:30 hodin.

Koupaliště Královopolská

Čistá voda i řada atrakcí čeká na návštěvníky Koupaliště Královopolská. Sezóna začala 1. června a po celý měsíc bude otevřeno od desíti do 20 hodin. V červnu a červenci se pak otevírací doba prodlouží, a to od devíti do 21 hodin. Vstup je 200 korun pro dospělé, 120 pro děti, studenty a seniory.

[chooze:article;value:442150]

​Zlínský kraj

Koupaliště Rusava

V obci Rusava startuje koupací sezóna už od června. Otevřeno bude od 10 do 17:30, v červenci a srpnu se otevírací doba prodlouží do 18:30. Vstupné je pro děti do tří let zdarma, pro děti do šesti let za 40 korun a pro děti do 15 let 100 korun. Dospělí zaplatí 140.

Koupaliště Sazovice

V Sazovicích začíná sezóna 15. června, kdy se celodenní vstupné odrazí od 50 korun pro děti a seniory a pro dospělé bude za 80 korun. Otevřeno bude denně od deseti do 19 hodin. Kromě bazénu nabízí i letní bar, skluzavku a brouzdaliště.

Moravskoslezský kraj

Letní koupaliště Sareza

Sezóna v Porubě začala už 1. června a tamní koupaliště má otevřeno denně od devíti do 19 hodin. Cena pro dospělého na celý den je 170 korun, pro dítě pak 120. Koupaliště nabízí velký plavecký bazén i bazén pro neplavce. K dispozici jsou i tobogány a sportoviště.

Koupaliště Hradec nad Moravicí

Otevírací doba zůstává stejná jako vloni, a to od devíti do 19 hodin. Otevřeno je navíc už od 1. června a celodenní vstupné pro děti činí 80 korun a děti mají vstup za 50 korun. Koupaliště nabízí klidné prostředí vhodné pro všechny věkové kategorie.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.