Pohádková svatba jordánského prince. Dorazili i William a Kate

Nejstarší syn jordánské královny Ranijy a krále Abdalláha II. Jordánského se v srpnu loňského roku zasnoubil s krásnou dcerou saúdskoarabského podnikatele Rajwou Al Saifovou. Lidé po celém světě od té doby napjatě očekávali svatební den plný velkolepých oslav. Na nich totiž nemají chybět koncerty pro veřejnost, ohňostroj a další doprovodný program. 

Na svatební veselí zamířily význačné osobnosti z celého světa. Zúčastnila se jí manželka amerického prezidenta Jill Bidenové, nizozemský král s královnou, či následník na britský trůn William s manželkou Kate. Dorazili také zástupci panovnických dynastií z Belgie, Norska či Japonska. Všechny hosty postupně uvítali u vchodu král Abdalláh II. Jordánský a královna Ranija.

[chooze:article;value:504849]

Dámy na svatbu prince přijely oděny v krásných róbách. Britská princezna Catherine si oblékla elegantní krémové šaty s výraznou krajkovou dekorací. Po příjezdu Jill Bidenové dorazil i samotný princ Husajn, který se k ostatním hostům připojil v altánku, kde se celý obřad uskutečnil. Nakonec za zvuku kapely přijela na místo i samotná nevěsta. Pohled na ni vyrazil všem dech, oblékla si elegantní šaty s dlouhou vlečkou a krajkovým závojem. Jako budoucí princezně jí nechyběla ani korunka.

Poté započala ceremonie, při které nejprve svazek stvrdili podpisem přítomní svědci a následně manželé. Když princ navlékl své vyvolené prsten, rozezněl se velký potlesk. Další přišel po romantickém polibku novomanželů.

Velkolepé oslavy začaly už minulý týden, a to velkým zásnubním večírkem pro budoucí manželku prince. Té se zúčastnily stovky žen, na které na párty podle deníku The Guardian čekala luxusní hostina i spousta tanečních vystoupení.

Podívejte se na tradiční oslavy před jordánskou svatbou (5/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.