Pošta oznámila velké propouštění. Teď zoufale hledá brigádníky

"Mějte rádi Českou poštu a přijďte k nám pracovat," láká podnik nové kolegy. A prý hledá brigádníky na léto, aby pomohli zajistit během dovolených zaměstnanců plynulý chod poboček. Firma takto shání zhruba 200 lidí.

Největší zájem je o spolupracovníky ve Středočeském a Jihomoravském kraji, kde jsou vypsané nabídky brigád do skladu, na pobočky i do terénu. Nižší desítky brigádníků hledá pošta i na Vysočině, a to hlavně doručovatele.

[chooze:article;value:504836]

​Moc zájemců se ale nehrne. Odrazuje je například i nabízený plat, který je u většiny inzerátů od 117 do 130 korun za hodinu. Brigádníci si přitom v jiných společnostech mohou vydělat i 200 až 250 korun za hodinu. I když vedení pošty posilu nesežene, zhoršení služeb se prý lidé bát nemusí.

Masivní propouštění, pak nábor pomocníků. To vyvolalo kritické hlasy u veřejnosti. "Nejdřív vyházíte zkušené pracovníky a teď budete nové zaškolovat? Kocourkov! Tak třeba ti brigádníci budou řádně doručovat poštu, ne jak teď," uvádí diskutující na facebooku.

Česká pošta ale kromě brigádníků hledá i stálé zaměstnance. Na stránkách nabízí více než 500 volných pozic po celém Česku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.