Vichr potopil v Itálii loď s turisty. Dva mrtví, několik pohřešovaných

[chooze:gallery;value:31907]

​Neštěstí se stalo poblíž vesnice Lisanza na jižním konci 66 kilometrů dlouhého jezera, které leží na hranicích se Švýcarskem, informovala BBC.

Šestnáctimetrová loď se převrátila v bouři provázené vichrem a brzy šla ke dnu. Na palubě bylo v tu chvíli 25 lidí, kromě posádky skupina turistů, která si plavidlo pronajala k oslavě narozenin.

Devatenáct z nich se podařilo zachránit, uvedl na twitteru italský Požární sbor. Stihli doplavat na břeh, nebo skončili na palubách lodí, které přispěchaly na pomoc. Dva mrtvé vytáhli z vody záchranáři, další čtyři pohřešované hledají.

[chooze:article;value:504806]

​Do pátrací akce se kromě člunů a potápěčů zapojil i vrtulník. Hledání zprvu komplikovalo špatné počasí, v rozbouřené vodě pluly kusy dřeva, židle a další vybavení lodě i její trosky.

Italská meteorologická služba vydala na nedělní odpoledne a večer v celém regionu Lombardie před bouřkami varování, kvůli počasí byly podle webu itv.com zpožděné lety na blízkém mezinárodním letišti Milán – Malpensa.

Lago Maggiore ležící na jižním okraji Alp je po Lago di Garda druhým největším italským jezerem a je hojně navštěvováno turisty.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.