Nehoda na D1 uzavřela dálnici. U Jihlavy se tvořily dlouhé kolony

[chooze:gallery;value:31900]

Hladký provoz na dálnici D1 v sobotu přerušila dopravní nehoda. Na 106. kilometru u Větrného Jeníkova se ve směru na Prahu srazila dvě osobní auta, přičemž jedno z nich skončilo převrácené na boku. "Nehoda se stala, když do osobního vozidla narazilo zezadu druhé," popsala nehodu mluvčí policistů na Vysočině Dana Čírtková.

Na místo musel přiletěl vrtulník záchranářů, který transportoval jednoho zraněného do nemocnice. Právě kvůli jeho přistání se doprava v obou směrech zastavila. Než se vrtulník opět zvednul, trvalo to půl hodiny, během kterých nemohli řidiči vůbec projet. Zranění byli celkem dva, uvedli na twitteru záchranáři z Vysočiny. V současnosti je dálnice opět průjezdná.

[chooze:article;value:505604]

Kolony byly na místě dlouhé několik kilometrů. V jedné z nich uvízl i čtenář TN.cz Martin. "Jsem na cestě z Brna už 2,5 hodiny a zhruba na stém kilometru stojím asi tři čtvrtě hodiny. Už jsem měl být dávno v Praze," postěžoval si s tím, že kolona se začala pomalu hýbat.

Nehoda na Jihlavsku totiž nebyla jedinou, která v sobotu otrávila řidiče na D1. Dvě osobní auta se srazila také na 131. kilometru ve směru na Prahu u Velkého Meziříčí. Tam se však naštěstí nikdo nezranil a policie ani nemusela uzavírat provoz.

Zdržení čeká řidiče ještě na jednom místě na D1, a to u Velké Bíteše. Mezi 168. a 170. kilometrem ve směru na Bohumín tam silničáři upravují krajnice, kvůli čemuž museli uzavřít levý pruh. I tam se tvoří kolony.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.