Rusové ostřelovali Ukrajinu. Zasáhli nemocnici a poškodili hráz nádrže

Sirény, zvuk prolétajících dronů, výbuchy. Ukrajina si opět zažila jednu z náročných nocí. Rusko poslalo drony na Kyjev. Útoky ale hlásí i Dnipro. Tam raketa zasáhla nemocnici, přičemž zemřel nejméně jeden člověk a 15 je zraněných.

Starosta Dnipra vyzval obyvatele, aby kvůli bezpečnosti a utajení nezveřejňovali žádná videa na sociálních sítích. Dále řekl, že se protiletecké obraně podařilo zneškodnit pět raket a šest dronů.

Dokonce se podle britské stanice BBC ozývaly exploze i v ruském Krasnodaru. Ale nejen Krasnodar se potýkal s ostřelováním ze strany Ukrajiny. Podle poradce ministra vnitra Ukrajiny zasáhly bezpilotní motorové čluny ruskou loď z Černomořské flotily. To ovšem Moskva popírá.

[chooze:article;value:506210]

​"Rusko tvrdilo, že 'loď nadále plní své funkce', aniž by uvedlo její stav. Nezdá se vám, že se třetímu dronu podařilo loď poškodit?" okomentoval poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko.

Spojené státy připravují další balíček vojenské pomoci Ukrajině v hodnotě více než šesti miliard korun. I Nový Zéland po svém vyjádřil podporu Ukrajině. Vojáci natočili bojový tanec haka.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.