Muž za letu otevřel nouzový východ. Několik lidí skončilo v nemocnici

Velké drama zažili cestující na vnitrostátním letu z jihokorejského ostrova Čedžu do pevninského města Tegu. Jednomu z cestujících se totiž v letounu Airbus A321 společnosti Asiana podařilo za letu otevřít nouzový východ, tvrdí britská BBC. Záběry z letadla ukazují otevřený nouzový východ v prostřední části letadla a poryvy větru cloumající cestujícími.

Na palubě přitom bylo mnoho dětí. Podle korejských médií cestovaly na sportovní turnaj. "Děti se třásly strachem a plakaly," popsal situaci na palubě jeden ze studentů.

[chooze:article;value:501104]

K incidentu měl stát podle webu Air Live dojít před přistáním v Tegu. Letadlo tak bezpečně přistálo na ranveji cílového letiště. I tak ale několik lidí skončilo v nemocnici s dýchacími problémy – pravděpodobně kvůli šoku. Pro asi 30letého muže, který celou situaci způsobil, si následně přišla policie.

Nouzové východy bývají běžně u takovýchto letadel zablokovány. Cestujícímu ale pravděpodobně při jeho snaze o otevření dveří nahrálo to, že se stroj blížil k přistání. "Když to letadlo není přetlakované, tak se dají ty dveře otevřít," vysvětlil pro TN.cz zkušený pilot dopravních letadel Miroslav Srnec s tím, že k přetlakování letadla dochází většinou ve výšce nad tři kilometry.

Letadlo v Praze muselo přistávat nadvakrát. Kvůli problémům druhého letadla:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.